fbpx

Calendar

Academia TV

– seminarii și ateliere practice disponibile –

Ianuarie 2022

Reminder Start up Nation

Reminder: Programul Start-up Nation

Seminar Gratuit

Data: 3 Ianuarie 2022

Bugetul de stat pentru anul 2022 prevede lansarea ediției nr. 3 a programului Start-up Nation. În cadrul acestui seminar ne vom reaminti condițiile în care schema de finanțare a funcționat în cadrul primelor două ediții. 

 

POC 4.1.1. Investitii in activitati productive

POC 4.1.1: Investiții în activități productive

Seminar Premium

Data:4 Ianuarie 2022

Prin intermediul POC 4.1.1. – Investiții în activități productive, solicitanții eligibili pot obține un ajutor financiar nerambursabil cuprins între 50.000 de euro și un milion de euro. În cadrul acestui seminar sunt prezentate condițiile generale de accesare ale grantului. 

 

Investitii in activitati productive Bugetul investitiei

POC 4.1.1: Cum întocmim bugetul proiectului?

Seminar Premium

Data: 5 Ianuarie 2022

Bugetul investiției se întocmește luând în considerare cheltuielile eligibile și neeligibile, diversele praguri prevăzute de ghidul solicitantului pentru unele cheltuieli, dar și contribuția la factorii de mediu și anul în care investiția este planificată.

Investitii in activitati productive Prognoze economice

POC 4.1.1: Cum realizăm prognozele economice?

Seminar Premium

Data: 6 Ianuarie 2022

În cadrul acestui tutorial vom întocmi macheta de prognoze economice solicitată în cadrul schemei de finanțare. Vom lua în considerare situațiile financiare încheiate de solicitant în anii precedenți, dar și ipotezele de lucru care stau la baza întocmirii planului de afaceri.

Investitii in activitati productive Planul de afaceri

POC 4.1.1: Cum întocmim planul de afaceri?

Seminar Premium

Data: 7 Ianuarie 2022

Macheta standard a planului de afaceri este explicată capitol cu capitol în cadrul acestui tutorial. 

Reminder Microindustrializare

Reminder: Programul de Microindustrializare

Seminar Gratuit

Data: 10 Ianuarie 2022

În cadrul acestui seminar vor fi prezentate condițiile de funcționare ale programului de Microindustrializare în anii precedenți. Vor fi prezentate cheltuielile elibibile și neeligibile, valoarea ajutorului nerambursabil și ale contribuției proprii, întocmirea bugetului investiției, a planului de afaceri și realizarea prognozelor economice.

78

Prezentare: Platforma IMM Recover

Seminar Premium

Data: 11 Ianuarie 2022

Crearea contului de utilizator, utilizarea semnăturii electronice, încărcarea documentelor, parcurgerea tuturor secțiunilor platformei vor fi explicate punctual în cadrul acestui tutorial.

Platforma MySmis

Prezentare: Platforma IMM Recover

Seminar Premium

Data: 12 Ianuarie 2022

Crearea contului de utilizator, utilizarea semnăturii electronice, încărcarea documentelor, parcurgerea tuturor secțiunilor platformei vor fi explicate punctual în cadrul acestui tutorial.

Follow UP 50

POC 4.1.1: Atelier practic

Seminar Premium LIVE

Data: 13 Ianuarie 2022, ora 17.30

Atelierul practic se desfășoară live, alături de persoanele interesate să aplice în cadrul acestei scheme de finanțare. Vom parcurge împreună toate etapele întocmirii documentației necesare și vom răspunde la întrebările ce apar pe parcurs.

Cum intocmim bugetul unui proiect Start up Nation

Cum întocmim bugetul unui proiect

Seminar Premium LIVE

Data: 14 Ianuarie 2022, ora 17.30

Studii de caz: Start-up Nation, Comerț-Servicii, Microindustrializare

Tema prezentată este una generală, bugetul investiției reprezentând un element esențial al oricărui proiect. Vor fi prezentate etapele premergătoare întocmirii bugetului, dar și încadrarea cheltuielilor eligibile și neeligibile în macheta de lucru a finanțatorului.

accesează fonduri nerambursabile mai ușor

Înscrie-te în Academia TV și primești suportul întregii noastre comunități de specialiști, astfel încât să poți accesa mai ușor fonduri nerambursabile pentru Proiectul Tău sau clienții tăi.

Doar 67 lei/ lună pentru a deveni membru Academia TV

Reminder Comert Servicii

Reminder: Programul de Comerț-Servicii

Seminar Gratuit

Data: 17 Ianuarie 2022

Pentru a ne pregăti pentru ediția din acest an a programului de Comerț-Servicii, trebuie să ne reamintim felul în care schema de finanțare a funcționat în edițiile precedente. 

În cadrul seminarului vor fi amintite principalele repere ale programului de finanțare: condițiile de eligibilitate, cheltuielile eligibile, contribuția proprie și valoarea ajutorului nerambursabil. 

Digitalizarea IMM urilor 1

Digitalizarea IMM-urilor. Prezentare generală

Seminar Premium

Data: 18 Ianuarie 2022

IMM-urile pot accesa, prin intermediul acestei scheme de finanțare, un ajutor financiar nerambursabil cuprins între 30.000 de euro și 100.000 de euro. În așteptarea lansării acestui program, ne vom concentra pe reluarea principalelor elemente prevăzute de ghidul solicitantului publicat în 2021.

Follow UP 53

Digitalizarea IMM-urilor. Chestionarul de consultanță

Seminar Premium

Data: 19 Ianuarie 2022

Colectarea rapidă și corectă a tuturor informațiilor necesare de la client reprezintă cheia succesului unui consultant. În cadrul acestui tutorial vom prezenta principalele întrebări pe care un consulant trebuie să i le adreseze clientului său pentru a putea întocmi proiectul de investiții.

Follow UP 71

POC 4.1.1. Managementul documentelor

Seminar Premium LIVE

Data: 19 Ianuarie 2022, ora 17.30

Vom discuta despre colectarea informațiilor și documentelor de la client, cu ajutorul chestionarului de consultanță specific măsurii 4.1.1 Investiții în activități productive.

Follow UP 53

Digitalizarea IMM-urilor. Bugetul proiectului

Seminar Premium

Data: 20 Ianuarie 2022

În cadrul acestui tutorial vor fi prezentaet cheltuielile eligibile și neeligibile, precum și încadrarea lor în bugetul proiectului, ținând cont de restricțiile menționate de ghidul solicitantului publicat în cursul anului 2021.

Follow UP 72

POC 4.1.1 Realizarea prognozelor economice

Seminar Premium LIVE

Data: 20 Ianuarie 2022, ora 17.30

În cadrul acestui seminar live vom întocmi prognozele economice solicitate pentru depunerea proiectului în cadrul măsurii 4.1.1 Investiții în activități productive.

Follow UP 54

Instrumente utile în consultanță

Seminar Premium

Data: 21 Ianuarie 2022

Demararea unei activități de consultanță solicită dobândirea unor cunoștințe economice, fiscale, contabile și juridice, dar și utilizarea frecventă a unor instrumente precum oferta, devizul financiar, contractul de consultanță și procesul verbal. 

Viitor pentru tinerii NEETs

Viitor pentru tinerii NEET’s

Seminar Gratuit

Data: 24 Ianuarie 2022

Tinerii șomeri, în special cei cu domiciliul sau reședința în mediul rural, pot participa, în perioada următoare la programe de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și pot primi granturi de până la 25.000 de euro pentru începerea unei afaceri. 

73

Viitor pentru tinerii Neet’s: Bugetul proiectului

Seminar Premium

Data: 25 Ianuarie 2022

Tinerii șomeri care doresc să obțină grantul de 25.000 de euro trebuie să întocmească  bugetul de investiții pentru proiectul propus. În cadrul acestui tutorial vom discuta despre cheltuielile eligiibile și neeligibile pe care solicitantul trebuie să le aibă în vedere la întocmirea bugetului.

Viitor pentru tinerii neets prognoze economice

Viitor pentru tinerii Neet’s: Prognozele economice 

Seminar Premium

Data: 26 Ianuarie 2022

Planul de afaceri pe care tinerii NEET’s  trebuie să-l întocmească cuprinde și realizarea unor previziuni privind veniturile și cheltuielile estimate pe care afacerea le va demara după obținerea finanțării. 

În cadrul acestui tutorial vom prezenta structura veniturilor și cheltuielilor operaționale pe care trebuie să le avem în vedere la întocmirea planului de afaceri.

75

Viitor pentru tinerii Neet’s: Planul de afaceri

Seminar Premium

Data: 27 Ianuarie 2022

În cadrul acestui seminar vom prezenta structura cadru a planului de afaceri solicitat tinerilor NEET’s.

Informațiile prezentate în cadrul acestui tutorial se bazează pe informațiile prezentate în Ghidul solicitantului – Condiții Specifice.

Ulterior, după anunțarea administratorilor schemei de minimis, vom reveni cu o prezentare actualizată.

Follow UP 55 1

Atelier practic: Viitor pentru tinerii Neet’s

Seminar Premium LIVE

Data: 28 Ianuarie 2022, ora 14.00

În cadrul acestui seminar vom lucra împreună pentru întocmirea bugetului și a prognozelor economice necesare pentru pregătirea unui plan de afaceri în cadrul acestei finanțări nerambursabile.

accesează fonduri nerambursabile mai ușor

Înscrie-te în Academia TV și primești suportul întregii noastre comunități de specialiști, astfel încât să poți accesa mai ușor fonduri nerambursabile pentru Proiectul Tău sau clienții tăi.

Doar 67 lei/ lună pentru a deveni membru Academia TV

Accesul la seminariile live

Datele de acces pentru seminariile live se vor afișa după logarea în contul de utilizator.

Acest text nu poate fi copiat fără acordul scris al Academiei de Finanțarare.

Pin It on Pinterest