Vor fi lansate noi sesiuni ale programelor Start Up Nation și Femeia Antreprenor în 2024?

Află 

10 Lecții Video în care afli toate detaliile privind Start Up Nation 2022: criteriile de eligibilitate, prezentarea cheltuielilor eligibile, întocmirea bugetului, corectarea bugetului, selectarea firmei de consultanță și întocmirea proiectului cu sprijin din partea unei comunități.

Curs online Gratuit Accesare fonduri Europene
Acces gratuit

Înscrie-te acum la curs și află tot ce trebuie să știi despre Start Up Nation și Femeia Antreprenor în 2024

Datele tale sunt în siguranță cu noi

După parcurgerea acestui Curs GRATUIT Start Up Nation 2022 vei cunoaște detaliile privind pregătirea unui proiect cu șanse maxime de finanțare în cadrul ediției din 2022 a programului Start Up Nation. Fie că întocmești singur proiectul sau vei apela la serviciile unei firme de consultanță, acest curs gratuit Start Up Nation 2022 îți oferă infromațiile relevante structurate într-o prezentare video de 2 ore. 

Vrei să începi o afacere cu fonduri nerambursabile în 2024?

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Start Up Nation și Femeia Antreprenor

Participă gratuit

Acces gratuit

Înscrie-te acum la curs și află tot ce trebuie să știi despre Start Up Nation și Femeia Antreprenor în 2024

Datele tale sunt în siguranță cu noi

Vor fi lansate noi sesiuni ale programelor Start Up Nation și Femeia Antreprenor în 2024?

În data de 26 ianuarie, a avut loc prima sedinta a CNIPMMR din 2024 unde a fost invitat si Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu OPREA.

În cadrul intervenției sale, domnul ministru Radu Oprea a punctat următoarele:

  • continuarea programului de sprijin pentru IMM-uri creat împreună cu CNIPMMR, START UP NATION, un program care a funcționat și care a avut rezultate notabile;
  • relansarea programului FEMEIA ANTREPRENOR care facilitează mobilitatea femeilor pe piața forței de muncă și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora;

Sursa: Comunicat de presă al CNIPMMR.

În acest moment nu există certitudinea lansării unor sesiuni de finanțare în cursul anului 2024.

Cu toate acestea, pentru a asigura o informare corectă și transparentă asupra acestor programe de finanțare, ți-am pregătit o serie de lecții video și materiale suport care să răspundă celor mai frecvente întrebări și îngrijorări ale viitorilor antreprenori.

De ce să te înscrii la acest curs?

Start Up Nation și Femeia Antreprenor 2024

Înțelegerea și aplicarea conceptelor prezentate în cadrul acestui curs sunt vitale pentru luarea deciziilor informate și pentru formularea strategiilor de creștere și dezvoltare a unei companii pentru perioada viitoare.

Studiile de caz și aplicațiile practice prezentate permit aplicarea cunoștințelor teoretice într-un context real cu scopul de a dezvolta competențe solide în domeniul financiar.

Lectorii cursului

Cursul Analiza finaniciară a proiectelor de investiții este susținut de doi consultanți cu experiență relevantă în întocmirea și implementarea cu succes a proiectelor de investiții finanțate din fonduri nerambursabile.

Marian Dumitrache este consultant în accesarea fondurilor europene cu o experiență practică de 17 ani, realizând planuri de afaceri și prognoze economice în cadrul unor programe de finanțare precum SAPARD, Programul Național de Dezvoltare Rurală, Programul Operațional Regional, Programul Operațional de Competitivitate.

Corina Dincă este expert contabil membru Ceccar și auditor financiar membru CAFR și are experiență practică în managementul financiar al proiectelor finanțate prin intermediul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA) și Capital Uman (POCU).

Marian Dumitrache consultant fonduri europene și naționale

Marian Dumitrache

Consultant fonduri europene

Macro Structural Consulting SRL

Marian Dumitrache consultant fonduri europene și naționale

Diana Roman

Consultant fonduri europene

Romfond SRL

Sanda Danci

Sanda Danci

Consultant fonduri europene

Nord Consulting Borșa SRL

Subiecte abordate

+ 1. Cum s-au derulat programele de finanțare în edițiile precedente?

Începând cu anul 2017 și până în prezent, au fost lansate 3 sesiuni de finanțare ale programului Start Up Nation și o sesiune a programului Femeia Antreprenor. 

Află cum s-au derulat aceste programe de finanțare în trecut și care este stadiul actual al proiectelor deja finanțate.

+ 2. Ce tipuri de afaceri pot primi finanțare?

Nu toate ideile de afaceri vor fi eligibile și nu toate ideile de afaceri eligibile au șanse reale de finanțare! Află care au fost principalele activități economice finanțate în edițiile precedente în cadrul celor două programe de finanțare.

+ 3. Investiția necesară. Cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile

În cazul în care vrei să aplici pentru viitoarele sesiuni ale acestor programe de finanțare, planifică-ți din timp investiția necesară. Verifică ce tipuri de cheltuieli au fost decontate în edițiile precedente și ține cont de alte cheltuieli pe care proiectul le va genera și pe care le vei susține din fonduri proprii.

+ 4. Care sunt principalele obligații pe care trebuie să ți le asumi?

Semnarea acordului de finanțare implică o serie de obligații pe care beneficiarul trebuie să le respecte atât în perioada de implementare, cât și pentru o perioadă de 3 ani după data încheirii proiectului de investiții. De la crearea de noi locuri de muncă și până la menținerea activității finanțate, vezi care sunt toate obligațiile pe care trebuie să le respecți.

+ 5. Care sunt etapele pe care proiectul le va parcurge?

Pentru a obține și ulterior pentru a implementa cu succes un proiect de investiții în cadrul Start Up Nation sau Femeia Antreprenor vei parcurge o serie de etape succesive privind pregătirea documentației, obținerea finanțării, implementarea proiectului și menținerea activității societății.

+ 6. Cât te costă, de fapt, să pregătești un proiect de investiții?

Costul unui proiect de investiții nu se rezumă doar la plata unei firme de consultanță. Trebuie să iei în calcul costurile cu înființarea firmei, eventualele dobânzi și comisioane bancare, obținerea avizelor de funcționare, materii prime și multe altele. Află care sunt principalele cheltuieli pe care proiectul le va genera în fiecare etapă pe care o vei parcurge.

+ 7. Cum să-ți alegi firma de consultanță potrivită?

Dacă vei lua decizia de a pregăti un proiect de investiții, alegerea firmei de consultanță este cel mai important pas pe care îl vei face în etapa următoare. Află cum îți selectezi colaboratorii potriviți pentru succesul viitoarei tale afaceri.

+ 8. Verificări și controale pe durata derulării proiectului de investiții

Fii pregătit pentru orice control și înțelege procesul de verificare pe care le vei întâmpina pe parcursul proiectului tău de investiții.

Iată doar câteva sfaturi de care să ții cont

✅alegeți cu grijă ideea de afaceri pe care vrei să o demarezi și estimează-ți cu atenție veniturile și cheltuielile implicate. Va trebui să menții afacerea timp de 4 ani (1 an de implementare și 3 ani de monitorizare);

✅citește cu atenție ghidurile din sesiunile trecute pentru a înțelege obligațiile pe care trebuie să ți le asumi;

✅discută cu alți beneficiari ai acestor programe de finanțare și află părerea lor;

✅alege un consultant din zona ta și stabilește o discuție față în față în care să-ți explice toate aspectele unei asemenea linii de finanțare înainte de semnarea contractului de consultanță.

Acest text nu poate fi copiat fără acordul scris al Academiei de Finanțarare.

Pin It on Pinterest