DIANA ROMAN

 

  • Consultant în accesarea fondurilor europene și naționale.
  • Peste 20 de proiecte întocmite în primul an de consultanță;
  • Peste 100 de proiecte întocmite până în prezent;
  • Experiență în cadrul Start-up Nation, Start-up Plus, Diaspora, Granturi de stat acordate firmelor afectate de Covid-19.

Diana are o experiență de peste cinci ani în domeniul economic, lucrând în cadrul departamentelor financiare ale unor corporații.

După ce a întocmit și câștigat un proiect personal în valoare de aproximativ 44.000 de euro, Diana a început o carieră nouă în consultanța pentru accesarea fondurilor europene și naționale. 

Astfel, în primul an de consultanță, Diana a  întocmit 22 de proiecte în cadrul unor programe destinate debutanților în afaceri: Start-up Nation, Start-up Plus și Diaspora Start-up.

Diana Roman consultant fonduri nerambursabile europene și naționale 1

PARTICIPAREA LA CURSURI

Diana a urmat în prima parte a anului 2018 ambele cursuri pe care Academia de Finanțare le organizează, respectiv Expert accesare fonduri europene și Cursul practic pentru scrierea proiectelor.

“Am urmat ambele cursuri pentru confirmarea informațiilor pe care deja le aveam în domeniul fondurilor nerambusabile. Cursurile sunt foarte bine structurate, astfel încât reușești să înțelegi ușor imaginea de ansamblu a finanțărilor nerambursabile, cine le administreaza, cine poate beneficia de aceste fonduri și care sunt costurile eligibile. Totodată, înveți cum să elaborezi un plan de afaceri, care sunt documentele necesare depunerii si cel mai important, să realizezi prognozele financiare, aspect esențial pentru orice tip de afacere, din orice domeniu.”

Diana Roman

Diana a beneficiat, anterior participării la cursurile Academiei de Finanțare, de o pregătire economică temeinică, având o experiență de peste cinci ani în departamentele financiare ale unor companii medii și mari. După această perioadă, Diana a decis să începă o afacere proprie, întocmind și depunând singură întreaga documentație. Proiectul a fost selectat pentru finanțare în cadrul primei ediții  a programului Start-up Nation.

Am facut toată prognoza cu pixul pe hârtie. Pardon, pe zeci de hârtii. În ceea ce mă privește, asta mi s-a parut cel mai dificil și mai consumator de timp și nervi.

Cursurile absolvite de Diana

Având experiența întocmirii unui proiect, știind și care sunt elementele pe care trebiue să le îmbunătățească, Diana a participat în 2018 la cursurile organizate în Oradea de Academia de Finanțare pentru accesarea fondurilor nerambursabile și scrierea proiectelor.

Cele două cursuri i-au oferit Dianei informațiile și instrumentele necesare pentru întocmirea corectă a prognozelor financiare și a întregii documentații.

Absolvenții cursului de accesare fonduri europene primesc un certificat de absolvire ANC, iar participanții la cursul pentru scrierea proiectelor primesc o aplicație ce generează analiza economico-financiară a investiției.

“Aplicația este intuitivă și ușor de folosit pentru orice tip de afacere, fie că este finanțată prin programe naționale/europene sau nu. Practic, aplicația ajută consultantul să planifice o afacere din punct de vedere financiar, ceea ce majoritatea antreprenorilor debutanți nu reușesc să facă singuri. Din punctul meu de vedere, e un tool care poate ajuta un consultant în afaceri să genereze venituri și în afara scrierii de proiecte cu finanțare nerambursabilă.”

Diana Roman

ACTIVITATEA DE CONSULTANȚĂ

Primul proiect întocmit de Diana și câștigat ulterior a fost redactat anterior participării la cursurile Academiei de Finanțare. După absolvirea cursurilor, Diana a început o nouă carieră în consultanță cu ocazia lansării celei de-a doua sesiuni a programului Start-up Nation.

Anul 2018 a fost primul an în care Diana a întocmit proiecte pentru antreprenorii debutanți în afaceri, iar rezultatele obținute sunt foarte bune, întocmind în total peste 20 de proiecte:

Start up Nation

Start-up Plus

Start-up Diaspora

Acest text nu poate fi copiat fără acordul scris al Academiei de Finanțarare.

Pin It on Pinterest