Fonduri nerambursabile
Microindustrializare 2022 Cum obținem punctaj maxim pentru proiectul depus
Antreprenorii care doresc să acceseze fonduri nerambursabile prin intermediul programului Microindustrializare 2022 trebuie să urmărească îndeplinirea criteriilor de selecție amintite în grila de evaluare propusă de oficialii Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT).
Conform procedurii de implementare aferentă programului Microindustrializare 2022, antreprenorii trebuie să urmărească îndeplinirea unui număr de opt criterii de evaluare ale proiectelor depuse spre finanțare.

Profit net la 31 dec 2021
Microindustrializare 2022 Criterii de selecție

Domeniul de activitate
Microindustrializare 2022 Criterii de selecție

Număr de angajați existenți
Microindustrializare 2022 Criterii de selecție

Locuri de muncă nou create
Microindustrializare 2022 Criterii de selecție

Ponderea investițiilor
Microindustrializare 2022 Criterii de selecție

Vechimea codului CAEN propus
Microindustrializare 2022 Criterii de selecție

Valoarea aportului propriu
Microindustrializare 2022 Criterii de selecție

Dezvoltare durabilă
Microindustrializare 2022 Criterii de selecție
Academia TV
În cadrul Academiei TV poți urmări tutoriale video pentru accesarea programelor de finanțare lansate de autorități pe toată durata anului: fonduri europene și fonduri naționale.
Descarcă sinteze, participă la seminarii live, află răspunsuri la întrebările tale și întocmește-ți propriul proiect cu suport din partea comunității.
Microindustrializare 2022 Criterii de selecție
Criteriile de selecție ale proiectelor depuse în cadrul programului de Microindustrializare 2022 vizează atât aspecte îndeplinite la data încheierii ultimului bilanț contabil, cât și obligații pe care antreprenorii și le asumă pentru viitor, în urma semnării contractelor de finanțare.
Conform procedurii de implementare publicată de MAT, proiectele vor fi selectate pentru finanțare în ordinea inversă a punctajelor obținute, fiind necesară obținerea unui punctaj minim de 50 de puncte.
Procedura stabilește, în cazul proiectelor aflate la egalitate de punctaj, criterii suplimentare de departajare, cele mai importante fiind următoarele:
numărul de angajați la finalul anului precedent.
valoarea exactă a aportului propriu
data şi ora înscrierii în program
Microindustrializare 2022 Profilul antreprenorului ideal
Având în vedere faptul că bugetul disponibil permite finanțarea unui număr redus de beneficiari, antreprenorii ar trebui să-și propună obținerea unui punctaj maxim în cadrul acestui program de finanțare.
Astfel, cele mai mari șanse de finanțare le vor avea proiecte care îndeplinesc criteriile menționate în această secțiune.
În cazul în care aceste criterii de selecție nu sunt îndeplinite, proiectul va obține un punctaj mai mic de 100 de puncte, iar șansele de finanțare vor fi mult diminuate.
au obținut profit net la finalul anului 2021
solicită finanțare pentru anumite activități
au cel puțin 3 angajați la finalul anului 2021
creează cel puțin două noi locuri de muncă
alocă mai mult de 60% din bani pentru utilaje
cod CAEN autorizat cu mai mult de 2 ani în urmă
contribuție proprie peste 25% din valoare eligibilă
proiectul urmărește dezvoltarea durabilă
Cum sporim șansele de finanțare ale proiectului
Pentru sporirea șanselor de finanțare, antreprenorii trebuie să analizeze situațiile financiare ale anului precedent, vechimea codului CAEN propus pentru finanțare și să-și structureze investiția astfel încât să mizeze pe utilaje și echipamente într-o pondere mai mare de 60% din valoarea eligibilă.
Urmărește tutorialul video în Academia TV
Acest tutorial video este inclus în cadrul Academiei TV pentru pregătirea, depunerea și implementarea proiectelor de investiții reale.
Înscrie-te la seminarii live și întocmește-ți proiectul de investiții în cadrul comunității Academiei de Finanțare.