fbpx

Proceduri de achiziții în proiectele naționale

Curs disponibil doar abonaților

Acces pe VIAță

i

Disponibil în pachetul Accesare fonduri nerambursabile

De ce să urmezi acest curs online

Pentru a putea implementa cu succes un proiect finanțat din fonduri naționale trebuie să desfășori proceduri de achiziții pentru bunurile și serviciile pe care intenționezi să le cumperi.

Procedurile de implementare aferente programelor Start-up Nation, Comerț- Servicii și Microindustrializare impun beneficiarilor transmiterea de cereri de ofertă, analiza ofertelor conforme recepționate și atribuirea contractului de achiziție.

Eventualele greșeli făcute în cadrul procedurilor de achiziție pot avea un efect negativ asupra întregului proiect și pot conduce la refuzul finanțatorului de a deconta cheltuielile efectuate de beneficiar.

Urmează acest curs online pentru a cunoaște pașii necesari întocmirii corecte a procedurii de achiziție în cadrul proiectelor naționale.

Descarcă documentele editabile ale procedurii de achiziție și implementează cu succes proiectul!

CUPRINS

Materialele cursului

Descarcă suportul de curs, legislația națională și alte materiale ale cursului.

Lecția 1: Introducere în organizarea procedurilor de achiziție

În această lecție vom afla care este importanța procedurilor de achiziție în cadrul proiectelor finanțate din fonduri naționale, precum și felul în care acest curs online se va desfășura.

Lecția este disponibilă aici.

Lecția 2: Pregătirea procedurii de achiziție

În această lecție vom afla cum se va planifica întregul proces de achiziție, mai ales în cazul în care beneficiarul dorește să achiziționeze bunuri sau servicii foarte diversificate.

Lecția este disponibilă aici.

Lecția 3: Principiile achizițiilor publice

În această lecție vom afla care sunt principiile pe care beneficiarii trebuie să le respecte. De asemenea, această lecție preia principiile enunțate în legislația națională cu privire la organizarea procedurilor de achiziție publică.

Lecția este disponibilă aici.

Lecția 4: Modificarea planului de afaceri

În cadrul acestei lecții vom vedea ce modificări putem aduce planului de afaceri aprobat de către finanțator și care este documentul întocmit de beneficiar în acest scop.

Lecția 5: Opisul dosarului de achiziție

În cadrul acestei lecții vom vedea care este lista completă a documentelor ce formează dosarul de achiziție pe care beneficiarul trebuie să îl întocmească înainte de a achiziționa efectiv bunuri sau servicii.

Lecția 6: Decizia de demarare a procedurii de achiziție

În cadrul acestei lecții vom afla cum se întocmește decizia de demarare a procedurii de achiziție și care sunt informațiile esențiale pe care aceasta trebuie să le cuprindă.

Lecția 7: Întocmirea caietului de sarcini

În cadrul acestei lecții vom afla care sunt cerințele beneficiarului pe care caietul de sarcini trebuie să le cuprindă și criteriile de evaluare a ofertelor ce vor fi primite din partea ofertanților. 

Lecția 8: Transmiterea cererilor de ofertă

În cadrul acestei lecții vom afla cum se întocmește o cerere de oferă și care sunt informațiile pe care aceasta trebuie să le cuprindă.

Lecția 9: Recepția ofertelor

În cadrul acestei lecții vom afla care sunt criteriile de evaluare pe care ofertele recepționate trebuie să le îndeplinească pentru a fi declarate conforme de către comisia de evaluare a beneficiarului.

Lecția 10: Evaluarea ofertelor conforme

În cadrul acestei lecții vom afla cum se evaluează ofertele conforme recepționate de către beneficiar și cum se atribuie contractul de achiziție bunuri sau servicii.

Lecția 11: Semnarea contractului de achiziție

În cadrul acestei lecții vom afla care sunt elementele esențiale ale contractului de achiziție de bunuri sau servicii și ce clauze trebuie să includă beneficiarul proiectului în acest document.

Lecția 12: Alte documente solicitate

În cadrul acestei lecții vom afla ce alte documente sunt solicitate în cadrul procedurii de achiziție și cum se vor întocmi acestea.

Lecția 13: Greșeli frecvente

În cadrul acestei lecții vom afla care sunt greșelile frecvente făcute pe parcursul procedurii de achiziție care pot provoca beneficiarului întârzieri sau pierderi financiare.

MATERIALELE CURSULUI

b

Procedură de achiziții completă

b

Documente editabile

b

13 lecții video

b

Lista principalelor greșeli

b

Model de contract de achiziții

Ești pregătit să începi cursurile?

Beneficiază de reducerea de 25% pentru acces complet

Primești ACCES COMPLET la toate cursurile online pentru accesarea fondurilor nerambursabile și întocmirea prognozelor economice:

Primești acces nelimitat la toate resursele disponibile în cont, în funcție de pachetul de cursuri ales. Poți urma cursurile pe telefon, tabletă sau laptop oricând din momentul înscrierii.

Acest text nu poate fi copiat fără acordul scris al Academiei de Finanțarare.