ȘERBAN VICTOR

 

 • Consultant pentru accesarea fondurilor europene sau naționale.
 • Peste zece proiecte întocmite începând cu 2017;
 • A întocmit proiecte pentru accesarea Start-up Nation.

Șerban Victor are experiență în domeniul construcțiilor, fiind inginer. În cadrul activitățior desfășurate, a verificat constant situațiile de lucrări, rapoartele de lucru, procesele verbale și alte documente cu caracter tehnic solicitate.

După participarea la cursurile din sfera accesării fondurilor nerambursabile pe care Academia de Finanțare le organizează, Șerban Victor a întocmit, a câștigat și a implementat cu succes un proiect personal în domeniul producției de articole prefabricate din beton pentru construcții.

Ulterior, în cadrul celei de-a doua ediții a programului Start-up Nation, a întocmit și depus pentru finanțare alte zece proiecte.

erban Victor consultant fonduri nerambusabile europene și naționale

PARTICIPAREA LA CURSURI

Șerban Victor a participat în trecut la cursul de Expert accesare fonduri europene și cursul practic pentru scrierea proiectelor, ambele organizate în București de Academia de Finanțare.

Cursurile au fost foarte bine structurate. M-au făcut să înțeleg pașii și mecanismele accesării fondurilor nerambusabile. M-am lămurit cu anumiți termeni, proceduri și programe de finanțare. 

Șerban Victor

Participând la cursul de Expert accesare fonduri europene, Șerban Victor a înțeles care sunt etapele întocmirii și implementării un proiect din fonduri nerambursabile eurpoene sau naționale.

În cadrul cursului practic pentru scrierea proiectelor, Șerban Victor a întocmit bugete, diagrame Gantt pentru activitățile proiectului, a calculat veniturile și cheltuielile proiectului și a estimat indicatorii economico-financiari.

Aplicația utilizată în timpul cursului practic rămâne în posesia participanților, aceștia putând-o utiliza pentru propriile proiecte sau pentru cele ale clienților lor.

Aplicația este foarte practică, de foarte multe ori a trebuit să modific datele inițiale pentru a obține un rezultat dorit (numărul de salariați, prețul unitar de vânzări, cheltuielile pentru unitatea de produs, cheltuielile cu terții etc).

Mai mult, fiecare participant întocmește în mod individual sau în echipă un plan de afaceri complet, cu sprijinul trainerului. De asemenea, se lucrează pe baza unor proiecte scrise și implementate cu succes în anii anteriori de echipa de consultanți din cadrul Academiei de Finanțare.

 

Chiar și după ce urmezi un curs de expert accesare fonduri europene sunt foarte multe lucruri mărunte, dar esențiale pe care un consultant nu le știe la început de drum. În primul rând, un consultant debutant are nevoie de un model de plan de afacere specific unui anumit program de finanțare. Acest aspect s-a rezolvat participând la cursul practic pentru scrierea proiectelor, atunci când am primit acces la proiecte realizate la cheie (inclusiv aplicația excel) pentru Start Up Nation. Pornind de la acesta am adaptat primul meu proiect pe care l-am scris, l-am câștigat și l-am implementat, fiind în momentul de față în etapa de monitorizare.

ACTIVITATEA DE CONSULTANȚĂ

Primul proiect întocmit de Șerban Victor după absolvirea cursurilor a fost unul personal ce a vizat achiziția de utilaje pentru producția materialelor de construcții, respectiv a tuburilor din betoane și a altor prefabricate din beton pentru construcții, așa cum ar fi dale, pavaj sau borduri.

După pregătire, proiectul a fost depus în anul 2017, în cadrul primei ediții a programului Start-up Nation. Proiectul a fost declarat câștigător, semnându-se acordul de finanțare în același an. Implementarea proiectului a presupus următoarele achiziții:

 • mașină pentru realizat tuburi din beton;
 • malaxor de beton;
 • motostivuitor;
 • realizarea unui site de prezentare a produselor și activității societății.

Având cunoștințele și instrumentele necesare obținute ca urmare a participării la cele două cursuri ale Academiei de Finanțare, dar și experiența unui prim proiect câștigător, Șerban Victor a întocmit pentru clienții săi alte 11 proiecte în cadrul ediției următoare a programului Start-up Nation.

Proiectele întocmite în 2018 și 2019 au fost întocmite pentru clienți din domenii de activitate diverse:

 • producția brichetelor pentru foc din resturi vegetale;
 • achiziția spre închiriere a unor schele metalice pentru construcții;
 • fabricarea de bolțari pentru construcții;
 • stații de betoane fixe și mobile;
 • achiziția spre închiriere a unor echipamente de construcții în baza codului CAEN 4312 – Lucrări de pregătire a terenului;
 • proiecte ce vizează lucrări de mecanică generală.

În întocmirea proiectelor apar în permanență neclarități sau probleme. Întodeauna am putut să îi adresez aceste întrebări lui Marian, care mi-a răspuns rapid și eficient. Pentru reușită, este esențial ca cineva cu experiență să îți răspunda la întrebari.

Înscrie-te în

ACADEMIA DE FINANȚARE

Acest text nu poate fi copiat fără acordul scris al Academiei de Finanțarare.

Pin It on Pinterest