Start Up Nation 2022 Coduri CAEN eligibile în cadrul programului

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat pentru programul Start Up Nation 2022 coduri CAEN eligibile, iar activitățile de producție și industriile creative vor avea cea mai mare șansă de a fi selectate pentru finanțare. Astfel, antreprenorii debutanți vor putea obține, prin intermediul programului Start Up Nation 2022, un ajutor financiar nerambursabil de până la 200.000 de lei, însă nu toate activitățile eligibile au șanse egale de finanțare.

Deși se regăsesc în lista codurilor CAEN eligibile, activitățile de servicii și comerț păstrează șanse minime pentru finanțare, punctajul maxim ce poate fi obținut de acestea fiind de până la 90 de puncte, cu 10 puncte mai puțin decât activitățile de producție și industriile creative.

Start Up Nation 2022 Coduri CAEN eligibile și punctajul estimat

Identificarea codului CAEN eligibil, dar și a punctajului ce poate fi obținut în cadrul primului criteriu de selecție al grilei de evaluare se pot face cu un singur click, utilizând aplicația de mai jos.

Este suficient să introduci în celula gri codul CAEN din 4 cifre și să apeși enter.

Aplicația va afișa automat:

 • eligibilitatea activității economice;
 • ponderea sectorului de activitate în totalul cifrei de afacer;
 • punctajul obținut în cadrul criteriului Domeniul de activitate din grila de evaluare.

În cadrul Start Up Nation 2022 coduri CAEN eligibile sunt grupate în trei categorii, în funcție de ponderea domeniului de activitate specific în cifra de afaceri totală, conform statisticilor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului:

 • activități de producție și industrii creative cu o pondere mai mare de 1%;
 • activități de producție și industrii creative cu o pondere cuprinsă între 0,1% și 1%;
 • activități de producție și industrii creative cu o pondere mai mică de 0,1%.

Activitățile de comerț și servicii se regăsesc în cea de-a treia categorie, fiind punctate mai slab în cadrul acestui criteriu de selecție.

Start Up Nation 2022 Ghidul solicitantului și resurse

Start up nation 2022

Toate resursele necesare sunt acum disponibile într-un singur loc:

 • Curs practic pentru scrierea proiectelor Start Up Nation 2022;
 • Curs antreprenoriat acreditat ANC;
 • Idei de afaceri reale, implementate cu succes în edițiile precedente Start Up Nation;
 • Articole și tutoriale video explicative pentru Start Up Nation 2022;
 • Realizare site web de prezentare;
 • Înființare firme online;
 • Servicii de contabilitate pentru firme debutante.

Start Up Nation 2022 Coduri CAEN pentru activități de producție

Alături de industriile creative, activitățile de producție au șansele cele mai mari pentru a obține finanțare nerambursabilă în cadrul programului Start Up Nation 2022.

Conform grilei de evaluare a planurilor de afaceri ce vor fi depuse în cadrul ediției din acest an a programului Start Up Nation, următoarele activități de producție vor avea punctaj maxim, respectiv 20 de puncte, în cadrul primului criteriu de evaluare Domeniul de activitate al solicitantului:

start up nation 2022 coduri caen producție

Start Up Nation 2022 Coduri CAEN pentru industrii creative

Antreprenorii care vor să solicite sprijin financiar nerambursabil în cadrul Start Up Nation 2022 pentru industrii creative au șanse sporite pentru a fi selectați pentru finanțare. Acest lucru se datorează criteriilor privind evaluarea planurilor de afaceri, multe activități din sfera industriilor creative având punctaj maxim în cadrul primului criteriu de selecție, respectiv domeniul de activitate pentru care se solicită finanțare.

Astfel, în această categorie regăsim următoarele activități economice care vor obține 20 de puncte în cadrul acestui criteriu de selecție:

start up nation 2022 coduri caen industrii creative

După identificarea codului CAEN în lista celor eligibile, solicitantul trebuie să-și întocmească proiectul singur sau cu ajutorul unei firme de consultanță. 

Depunerea proiectului în vederea finanțării presupune înregistrarea contului de utilizator în cadrul platformei Granturi IMM.

Grupul Facebook -Academia de Finanțare

Înscrie-te în GRUPUL FACEBOOK și află primul noutățile.

Acest text nu poate fi copiat fără acordul scris al Academiei de Finanțarare.

Pin It on Pinterest

Share This